maandag 10 april 2017

Minivlaggenlijn kraamcadeau baby

Zo nu en dan heb ik de geest en zit ik plots met naald en draad op de bank! Onlangs had ik weer zo'n avond en daar kwam deze vlaggenlijn in ijstinten uit voort. Kleine projecten van maximaal 2-3 uur vind ik het fijnst! Ik houd van snel resultaat (menig deken ligt nog te wachten tussen mij WIP projecten **sorry Quinn/GaoYa** ;-). Dat betekent dus ook dat de stoere knuffel op de foto niet van mij komt, maar van de HEMA ;-)
Patroon
De garen kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag van schoonzuslief! Mooie katoenen garen, naald 3.5. Het patroon is zeer eenvoudig, hieronder heb ik hem uitgeschreven:

Toer 1: Haak een ketting van 12 lossen. Haak een stokje in de vierde lus en haak nog 9 stokjes (10 stokjes in totaal). Haak 3 lossen (dit is het eerste stokje van de volgende toer) en draai je werk om.
Toer 2: Haak een stokje in de tweede lus (dit is het 2e stokje) en haak nog 8 stokjes (10 stokjes in totaal). Haak 3 lossen (dit is het eerste stokje van de volgende toer) en draai je werk om.
Toer 3-7: Herhaal toer 2. Alleen voor de 7e toer geldt dat je geen 3 lossen aan het einde hoeft te haken, maar dat je na 10e stokje, het vlaggetje afhecht. (Haak 6 vlaggetjes in totaal.)

Bevestigen vlaggenlijn: Haak een ketting van 20 lossen. Pak een vlaggetje en haak in iedere lus een vaste (10 vasten in totaal). Haak nu 5 lossen. Pak weer een vlaggetje en haak in iedere lus een vaste (10 vasten in totaal). Herhaal dit totdat je alle vlaggetjes hebt vastgehaakt aan de lijn en eindig de ketting met 20 lossen.Naast haken raak ik in de flow van cadeautjes inpakken. Love it! Voor deze minivlaggenlijn vouwde ik een doosje precies ter grootte van de vlaggetjes. Het papier komt uit het Flow Book for Paper Lovers.


Het cadeautje heb ik om de nek van de handgemaakte/gehaakte knuffel gebonden met wat lintwerk. Een cadeautje voor een lieve vriendin die altijd voor iedereen klaar staat en nu even zelf in de watten gelegd moest worden na de bevalling.Ik ben verslaafd aan vlaggetjes (papieren/stoffen/gehaakte vlaggetjes/welk materiaal of welke vorm dan ook). Alle vlaggetjes die nog even mogen wachten totdat zij hun eindbestemming bereiken, krijgen een tijdelijk plekje boven mijn openhaard.


#WelkomHidde

6 opmerkingen:

 1. Erg leuke vlaggenlijn! Ik houd heel erg van deze kleuren! Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Inge, bedankt voor je leuke bericht! Mooi he, het zijn natuurlijke tinten. Fijne Paasdagen! Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je schrijft dat je gek bent op vlaggetjes. Dat ben ik ook namelijk. Maar het lijkt of niet veel volwassenen daar voor uitkomen. En deze gehaakte is erg leuk, ga ik ook eens maken. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeanette,

   Zo vrolijk wordt ik ervan, ik fleur mijn huis er graag mee op! Bedankt voor je bericht, wat een leuke blog heb je trouwens!

   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 4. Wat een lief cadeau!
  De eenvoud van deze vlaggetjes ... ik houd ervan.
  Ik neus nog even verder op je blog ... Leuk!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ilse, dat ben ik met je eens! Soms is less more! Leuke blog heb je! Groetjes, Saskia

   Verwijderen