zondag 23 april 2017

De Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld - Haak ook aan!

Wat een fijne dag had ik afgelopen donderdag! Ik mocht presentaties geven aan senioren (aangesloten bij Leef3.nu) over het 'Eten & Drinken' arrangement van de online supermarkt in de zorg waar ik voor werk, en het toeval wil dat ik tussendoor nog even langs een zorglocatie moest om iets op te halen voor de presentatie. Daar aangekomen trof ik een grote groep van zeker 15 hakende dames aan, al koffieleutend, aan een lange tafel in het grand café van Beweging 3.0 Hamersveld in Leusden.De Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld

Ik vroeg de twee dames rechts op de foto (hieronder) om wat voor initiatief dit ging en toen vertelden zij mij over De Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld, ookwel bekend onder de afkorting GGDW2018. Het gaat hierbij vooral om het verbinden van mensen waarbij iedereen kan meedoen! In 2018 moeten er 10.000 dekens zijn. Dat zijn maar liefst 8 miljoen granny squares die samen 5 voetbalvelden moeten bedekken.


Haken in Leusden en omgeving

De enthousiaste initiatiefneemster en verbinder in regio Leusden is Martha van der Vlies op de foto hieronder. Op verschillende manieren weet zij mensen te enthousiasmeren en bij elkaar te brengen. "Zo zijn er vandaag weer twee nieuwe dames aangeschoven die een berichtje op Facebook hadden gelezen," aldus Martha.Opbrengst dekens 20 april 2017 locatie Hamersveld in Leusden

Ook vandaag was de gehaakte opbrengst weer enorm: "Er zijn 12 prachtige dekens ingeleverd en 210 losse grannies, genoeg voor 3 dekens."Steeds meer haakclubjes poppen uit de grond op centrale plekken zoals buurtcentra, haak-en breiwinkels en zorgcentra. Iedereen kan meedoen, ook je buurmeisje. De deken wordt gepresenteerd in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa is. Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries, aanjagers van het project, mikken met de deken op een plekje in het Guiness Book of Records.


Bedankt!

Martha en alle medehaaksters, bedankt voor het 'kijkje' in jullie haakclub en ik wens jullie heel veel haakplezier met elkaar.Ook aanhaken?

Ben je na dit bericht enthousiast geworden over dit fantastische initiatief, neem dan een kijkje op de facebook pagina Haak je aan? Haken is verbinden en doe ook mee!

En ik? Het wordt hoog tijd dat ik ook weer aan de grannies ga!

#HaakDoel2017

3 opmerkingen:

 1. Leuke verrassing om daar terecht te komen! Het is een geweldig initiatief waar ik al veel van gehoord heb.
  Het is dat ik pas een hele hoop granny's heb gehaakt voor een ander goed doel, zodat ik er even genoeg van heb, anders deed ik mee. Nu ja, er is nog tijd, misschien later!
  PS: Wat een gezelligheid stralen die foto's uit :-)
  Om blij van te worden!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sigrid,

   Dat was zeker een verrassing! Gezellig en vrolijk! Ik wil mijzelf 1 deken ten doel stellen dit jaar :)

   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 2. Hoi Sigrid. Dank voor je enthousiast berichtje! We hebben nog ruim een jaar de tijd om granny's te haken, dus als je nog tijd hebt........heel graag!!
  Groeten,
  Martha van der Vlies

  BeantwoordenVerwijderen