maandag 1 mei 2017

Ananas slinger / Pineapple garland

Vrolijk vrolijk vrolijk! Dat word ik van ananassen. Ze hebben een bijzonder leuke vorm en doen natuurlijk vooral aan de zomer en cocktails denken. Ter ere van de terugkomst van mijn collega en naamgenoot haakte ik daarom deze supervrolijke ananas slinger. En niet helemaal zonder reden...Deze lieve collega eet iedere dag een gigantisch bord fruit weg, daarom vond ik een gezonde start met verse ananas als welkomstcadeau een leuk idee! De ananas staat inmiddels gevuld klaar in de koelkast, morgen vroeg naar werk om hem klaar te zetten. Oh wat ruikt een rijpe ananas toch heerlijk!Gecombineerd met mijn inmiddels tweede hobby, handletterde ik een welkomsttekst in de vorm van een ananas :-)Zoals ik eerder schreef krijgen slingers altijd een ereplekje in mijn huis, alvorens ik ze aan de gelukkige ontvanger geef. Deze keer in mijn keukentje aan dit grof eiken plankje.


Patroon / Pattern
Het patroon van de vrolijke ananasslinger / pineapple garland vond ik op By Hand London. Eenvoudig voor de ietswat gevorderde haker!


Kleuren
Ik heb bewust gespeeld met meerdere kleuren voor een speels effect. Zoals sommigen van jullie misschien weten gebruik ook altijd altijd erg graag de kleur wit in mijn werken voor een 'hip' effect. De garen zijn van byClaire no.1, ik gebruikte de volgende kleuren: 2180 Bright yellow / 2223 Liver / 2158 Light green / 352 Lime / 326 Ivory


Tussen de fotoshoot door banjert mijn dochter wat af. Kraan uit, kraan aan, kraan uit, kraan aan. Wat is spelen met water toch leuk! En koud... brr aan het einde volgt altijd een kledingwisseltje!Ik heb weer met superveel plezier aan dit projectje gewerkt. Neem binnenkort nog een kijkje op mijn blog... er volgt nog een leuke 'after post'!


#Pineapplelove

7 opmerkingen:

 1. Pineapple in Hebrew is also ananas! Adorable, thanks for sharing on craft schooling sunday, and try making a plant from that pineapple top, it is so simple and the free plant looks like a spiky succulent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Really?! How fun to know! Thank you for visiting my blog! Saskia

   Verwijderen
 2. Super leuke en vrolijke slinger! Patroontje heb ik opgeslagen :)

  Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke slinger. Had hem ook al eens op Pinterest gezien. Heb er net direct 1 gehaakt, nu hier een berichtje plaatsen en dan weer verder met de ananassen. En dan er een slinger van maken. En ik weet ook al wie hem gaat ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Jeanette,

   Leuk! Wie is de gelukkige ontvanger? Succes en hopelijk zien we het resultaat op je blog voorbij komen?

   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
  2. De 1e slinger die ik gisteren direct maakte, is 'ingepikt' door dochter voor haar vriendin. Ben nu met 2 nieuwe bezig, maar zal hier niet zeggen wie ze krijgen, misschien lezen ze mee.

   Verwijderen