woensdag 24 juni 2015

Portemonnee blauw / Clutch purse blue

Ik kon het niet laten om nog zo'n leuke portemonnee (clutch) te haken. Het is een makkelijk project en nummer twee ging nog sneller dan nummer een! Verderop in dit bericht vind je een link naar het gratis patroon van de portemonnee en het gehaakte knoopje.
Een cadeautje voor mezelf!
Deze keer heb ik gebruik gemaakt van een mooie diepe kleur blauw, met beige en wit en een knoop van abrikoos kleur. Erg blij met de combi! Normaal gesproken geef ik zo'n beetje al mijn haakwerk cadeau, maar deze is voor mijzelf :-DKatoenen garen
Ik heb gebruik gemaakt van katoenen garen van byClaire Nr. 1 in de kleuren Ocean Blauw, Abrikoos en wit. De beige kleur was een oud restje waarvan ik niet meer weet van welk merk dit was (sorry :-)). Stoeien met kleuren is bij haken aan de orde van de dag. De mooiste combi, de hipste combi, de schattigste combi... Ook met deze portemonnee twijfelde ik op het laatste moment nog even tussen een knalrose knoop of een zalm/abrikooskleurige knoop. Meestal werkt het bij mij het beste om mijn eerste ingeving te volgen en ja ik ben blij! Het is abrikoos geworden :-)


Gratis patroon portemonnee / free pattern clutch purse 
Ik heb het gratis patroon gebruikt van Tecendo Artes. Eerst heb ik de portemonnee (blauw) gehaakt. Daarna heb ik de doily gehaakt met twee kleuren.De doily heb ik vastgenaaid aan het portemonneetje. Vervolgens heb ik met ca. 10 lossen nog een haakje aan de doily gehaakt, waar het knoopje doorheen kan.Gratis patroon gehaakt knoopje / Free pattern crochet button
Voor het knoopje heb ik gebruik gemaakt van het gratis patroon van Attic24. Eigenlijk is het gewoon een mini balletje (met vulling). Deze heb ik dichtgenaaid en vervolgens op het portemonneetje genaaid.En last, but not least... mijn HIP MET HAKEN label op de achterkant van de portemonnee bevestigd.Hier kan ik toch best mee voor de dag komen?!
Met dit soort onnozele rommeltjes is mijn tas normaal bezaaid (en ik word er helemaal gek van). Vanaf nu geordend in mijn nieuwe portemonnee.


Tot snel!


19 opmerkingen:

 1. Love, love, love! thanks for sharing on craft schooling Sunday!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig, handig én cool tasje! Ga ik ook nog eens proberen..
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sigrid, wat een leuk compliment! Het is zeker een aanrader om zelf te haken! Groetjes Saskia

   Verwijderen
 3. Beautiful. Great colour combination and put together so nicely.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt een mooi tasje! Klein en handig en vooral schattig! Prettig weekeinde, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjan, ik vond m ook zo schattig, en ideaal voor kleine troepies :-) fijn weekend. Groetjes Saskia

   Verwijderen
 5. Heel heel mooi!!! Ik kan zo'n tasje ook wel gebruiken, voor die kleine rommeltjes. Ook leuk om cadeau te doen! Thx voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Adorable! I love the doily as the top! I will be featuring this at this week's Yarn Fanatic Party! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rachel,

   I'm honered :-D Thank you for highlighting my project!

   Saskia

   Verwijderen
 7. Hello! I really appreciate you sharing at our Yarn Fanatic Party! Since our current party is a long one, I decided to put together a collection to share. This is my first round up, and includes Purses, Bags and Cases shared out our previous Yarn Fanatic Parties. Thank you for your support, and for being a part! You can find it here: http://eyeloveknots.blogspot.com/2015/08/20-yarn-tastic-purses-bags-cases-yarn.html.

  Alexandra
  EyeLoveKnots.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Alexandra, I spotted your round up, it's awesome! Thank you for highlighting my purse and the lovely review you wrote :-). It's a bit quiet out here, but you're message activated me to grab my crochet stuff together and start crocheting again!!

   Verwijderen