woensdag 26 augustus 2015

Buitenleven en Bramenjam

Wat is het buiten toch mooi en wat ben ik blij dat ik dit jaar eindelijk weer bramen heb geplukt (vorig jaar heb ik overgeslagen en daar had ik zo'n spijt van)!



Net op tijd was ik afgelopen zondag (om 7:00 uur 's ochtends, heerlijk!)... om bramen te plukken langs het mooie natuurgebied De Klinkenberg bij ons in de buurt. Wilde paden door de bramenstruiken waren al ontstaan dankzij medeplukkers, dus daar kon ik mooi de vruchten van plukken ;-).  Er was al veel weg, maar voldoende bramen over die nog niet rijp genoeg waren en dus voor mij bewaard waren gebleven :-) Ik heb de bramen schoongemaakt, gekookt en geleisuiker en kaneel toegevoegd (meegekookt) en klaar was ik...


Zoals ook met mijn haakwerken, vind ik het leuk om de zelfgemaakte jam cadeau te geven. Van mijn zus kreeg ik een set van 8 geruiten stofjes met bijpassend label uit Duitsland. Dat maakt het helemaal af! Binnen 1 dag was ik al weer door 5 potten heen, allemaal cadeau gegeven... Ik heb snel de grootste voor mijzelf apart gezet! :-) Heerlijk door de yoghurt heen met wat noten!


In de tussentijd is het genieten van ons tuintje die prachtig in bloei staat. Sinds vorig jaar hebben we een appelboompje en deze doet het als een malle!


Mijn gehaakte slinger staat supergezellig in de sering!



Maud wacht hier op een 'smaakvolle' avondhap. We probeerden 1 keer een kant-en-klaar potje omdat we niets anders in huis hadden, maar NO WAY.. De lepel werd uit mijn handen geslagen. Mevrouw eet alleen versbereide hapjes. Voor nu nam ze gelukkig genoegen met twee boterhammetjes gekleurde hageslag. Oops..


De hortensia's prachtig in bloei...


Deze oude zinken teil kreeg ik van bekenden die hem van de hand deden, hij komt helemaal tot zijn recht in mijn tuintje. Dankjewel Dirk en Petra. Erg blij mee.


De konijnen voor apengapen in het zand tijdens een hete middag.


In de zomer mogen onze kippen niet in de tuin struinen, want dan zijn alle planten binnen 2 dagen verdwenen! In de herfst mogen ze weer uit het grote hok om de tuin 'winterklaar' scharrelen.



Het haken ligt eerlijk gezegd volledig op zijn gat! Sinds de vakantie weer druk aan het werk, druk aan het hardlopen, volop van mijn dochter aan het genieten... en dan blijkt het toch lastig om 's avonds op je kont te gaan zitten met wat bollen wol. Het wordt hoog tijd dat ik weer met onderstaand projectje verder ga!



BBQ-en met een stokbroodje en wat eigen geplukte hortensiabloemen in een wijnfles.


Tijdens de eerste maanden van Maud heb ik alle kleine fruitpotjes bewaard met als doel deze bij mijn druif en in mijn sering te hangen met waxinelichtjes. Zie hier het resultaat, heel sfeervol...


Vooral 's avonds...



Wat een mooie tijd is het weer geweest. Inmiddels lijkt de herfst al weer bijna zijn intrede te doen en eigenlijk vind ik het niet eens erg. We hebben stiekem zelfs al de haard een keer aangestoken binnen. Op naar het volgende seizoen, waar we weer kastanjes en eikels mogen rapen om creatieve dingen van te maken!

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie, gezellige tuin, met de kippen, konijnen en jouw vlaggetjes... Schattige meid heb je!! De jam ziet er heerlijk uit trouwens. Mijn perenboompje draagt slechts één peertje dit jaar, dus echt wel goed van jouw appelboompje! Eet smakelijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei 1 peertje, dat wordt geen perenvlaai dit jaar :-) De appeltjes gaan waarschijnlijk verwerkt worden in veel appeltaarten en misschien nog wat appelmoes!

      Verwijderen
  2. Lekker genieten van alles wat de zomer nu brengt. En natuurlijk van jouw schattige, kleine meisje die nu al weet wat zij wil. Haakwerk pak je vast weer op in de herfst en winter als we meer binnen zitten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margaret, ik hoop het inderdaad weer op te pakken met het druilerige weer :-) Kaarsjes aan en benen op de poef!

      Verwijderen