dinsdag 14 juli 2015

Telefoonhoesje iPhone

Al maanden loop ik met een telefoonhoesje rond die ik niet mooi vind... ooit gekregen bij mijn iPhone die ik tweedehands kocht. Tot afgelopen week was het niet in me opgekomen om zelf een hoesje te maken, terwijl ik zo goed ben in haken... :-) Daarom aan de slag gegaan met een mintgroene variant.



Gratis patroon / Free pattern
Haak een ketting van 15 lossen.
1) Sla 1 losse over. Haak 13 vasten, 3 vasten in de volgende losse, 13 vasten, 3 vasten in de volgende losse.
2) Haak nu een ronde van 32 vasten waarbij je de lus alleen door de voorste lus van de vorige vaste haalt. Zo krijg je een netjes afgewerkt randje (zie foto hierboven).
3- ...) Haak nu net zolang vasten totdat je iPhone in het hoesje past. Als je helemaal klaar bent kun je nog 1 rand met halve vasten haken zodat de bovenkant van het hoesje netjes is afgewerkt.

Ik ben dol op bloemetjes en hartjes, maar deze keer heb ik besloten geen tierelantijntjes toe te passen. Ik heb het eenvoudig en simpel gehouden. Ik heb het hoesje niet van een patroon gehaakt, maar zelf wat gedaan en geprobeerd om dat hierboven te beschrijven. Ontdek je fouten? Mail me even!


Mijn collega had ik ook een hoesje beloofd, dus hoppa, meteen door met een oranje variant (huisstijl van het bedrijf waar we werken). Als finishing touch (tot wel 5 x toe opnieuw) heb ik de letters van het bedrijf (VCN) erop geborduurd.



Tijdens de fotoshoot kon Simba het niet laten om met zijn dikke kont op de hoesjes te gaan zitten. Aandacht te kort van het baasje misschien? Arm beestje...




Het cadeautje voor mijn collega heb ik in stijl ingepakt. Nu hopen dat ze het leuk vindt.


Fijne dag vandaag!



15 opmerkingen:

  1. Ontzettend leuk....dankjewel voor het delen...groetjes Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi, zo'n hoesjes ;-) Ik ga er eentje haken voor mijn oudste haar nieuwe telefoon, wel geen iphone, maar ik kan het patroontje wel wat aanpassen ;-)
    Groetje Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik ben benieuwd. Het is inderdaad heel eenvoudig! Groetjes, Saskia

      Verwijderen
  3. Leuke hoesjes! Ben dol op oranje, als de collega het niet mooi vindt, dan ik wel! ;-)
    Superschattige kat trouwens! Die beestjes ruiken dat als je foto's neemt, terwijl als je hun wilt fotograferen, ze liever uit beeld lopen! Die kattebeesten toch, love them!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Dat zeg je helemaal goed, katten zijn hele lieve en vooral eigenzinnige beesten :-). Inmiddels een reactie van mijn collega gehad, die heel vrolijk van haar nieuwe hoesje van werd :-)

      Verwijderen
  4. Lovely! thanks for sharing on craft schooling Sunday!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed idee om je telefoon een vrolijk nieuw hoesje te geven. Extra leuk dat jouw collega er ook een cadeau krijgt. Mooi verpakt.
    Wat een droppie is die poes.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margaret,

      Dankjewel! Scheetje is het he :-)

      Groetjes,
      Saskia

      Verwijderen
  6. I made some too! A different pattern! They're quick 'stash busters' and useful! I've made several for family members and 2 for myself!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Jessy,

      Yes you're right about that! And family and friends are always so thankful to receive these kind of gifts, so even more fun to create stuff!

      Saskia

      Verwijderen
  7. hallo, beste mens(en) !
    wat hebben jullie/ u dit superleuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen