zaterdag 2 mei 2015

Zomer kinderarmband / Summer kids bracelet

Vakantiegevoel!
Vandaag zijn we uitgenodigd door de buren voor een bakje koffie in Katwijk, in een zomerhuisje aan het strand. Wat een weelde, zo aan de zee met de zon op je bol! Voor deze gelegenheid móest ik natuurlijk wel iets in zomerse sferen haken. Vandaar deze armbandjes voor mijn buurmeisjes! Het zijn supereenvoudige armbandjes om te haken, en o zo vrolijk en zomerachtig! In 7 minuten ben je klaar (misschien wel in 5 minuten)!


Gratis patroon / free pattern
Ik heb gebruik gemaakt van byClaire nr.1 garen 3-3.5. Eerst haakte ik een ketting van 20-25 lossen (test even de grootte van de pols van het kind) met twee kleuren garen (wit/zalm of wit/rose) met haaknaald nr. 4. Daarna haakte ik een bloemetje in rose of zalm met haaknaald nr. 3,5. Start met een magische ring, dan *1 vaste, 3 stokjes*, *-* nog 4 keer, dan sluiten in de eerste vaste. Zorg dat je voldoende draad overhoudt als je het bloemetje afwerkt, hiermee naai je het bloemetje vast in het midden van de ketting van lossen. En klaar!


Ik heb de armbandjes verpakt in zelfgemaakte zakjes van celefaan met daarop een sticker. Je begrijpt, voor de kleintjes dubbelfeest, want zowel de armband als de sticker werd gedragen :-)!


Het was een heerlijk dagje. Koffieleuten in de zon, rondje boulevard en even het Katwijkse dorp in. Was erg gezellig! 
#Opnaardezomer!

6 opmerkingen:

 1. Leuk om cadeau te doen en inderdaad, snel klaar!
  Groetjes Sofie, Fie bakt, haakt en naait!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sofie, bedankt voor je leuke reactie! Groetjes, Saskia

   Verwijderen
 2. I have revisited these cute little kids bracelets and included it in my 20 Yarn-Tastic Jewelry Projects Round Up. Thanks again for sharing it at our Yarn Fanatic Party :)
  Alexandra
  EyeLoveKnots.blogspot.com
  Round Up: http://eyeloveknots.blogspot.com/2016/02/20-yarn-tastic-jewelry-projects-yarn.html

  BeantwoordenVerwijderen