woensdag 10 december 2014

Workshop 'Haken voor beginners'

Love it!
Zo'n vier maanden geleden ben ik begonnen met haken en ik vind het geweldig! Het leuke aan haken is dat datgene wat je maakt altijd uniek en bijzonder is. Uniek omdat jij net weer een andere kleurencombinatie / patroon / woldikte gebruikt dan een ander en bijzonder omdat je het helemaal zelf hebt gemaakt! Dat maakt het eindresultaat nog waardevoller en zeker als je het cadeau geeft...


Mijn eerste haakworkshop een feit
Nog leuker is het om creaties te delen met andere fanaten of om niet-hakers kennis te laten maken dit heerlijke tijdverdrijf. En zo is mijn eerste haakworkshop voor vrienden en bekenden nu een feit. Vanavond krijg ik 11 dames op bezoek en gaan we aan de slag met (hippe :-)) granny squares.


De voorbereidingen 
Voor iedere deelnemer heb ik een haaknaaldenset gekocht. Met dank aan Corrie Verhaar heb ik mooie katoenen garen uitgekozen in haar winkel in Warmond. Voor de mensen die van te voren hun voorkeurskleuren hebben doorgegeven heb ik pakketjes gemaakt. Daarnaast heb ik losse garen waar men uit kan kiezen. Tot slot heb ik voor iedereen een handleiding gemaakt zodat ook thuis verder gehaakt kan worden. Ook heb ik inspiratiesheets gemaakt zodat men ideeën kan opdoen. Want de mogelijkheden met "oma's vierkantje" zijn eindeloos!


Woeste wolpartij
Zoals je op de foto ziet was het gisterenavond één woeste wolpartij op de grote tafel tijdens het samenstellen van de pakketjes. De doilies die ik eerder heb gehaakt komen goed van pas om de tafel vanavond mee te versieren. Schoonmoeders heeft een heerlijke verse appeltaart gebakken. Kortom, dat belooft een gezellig avondje te worden. Ik heb er zin in!


Keep you posted!
Natuurlijk post ik nog even een berichtje van de workshop als het zover is!


1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd hoe het vanavond gaat met haken. Ik heb er ontzettend veel zin in.

    BeantwoordenVerwijderen