zaterdag 7 februari 2015

Gewoon een lolletje!

Ken je dat, van die onverwachte lol momentjes? 
Zo en toe heb je wel eens een binnenpretje. Of omdat je ergens aan terugdenkt of omdat er iets op je pad komt wat een glimlach op je gezicht tovert.

Zo liep ik tijdens mijn verlof een rondje met de kinderwagen (incl. baby) op ons mooie eilandje Koudenhoorn. Ik was op de terugweg, richting de brug toen er een man in een rolstoel werd voortgeduwd door iemand die met een noodgang van de brug kwam afrennen. De 'duwer' gaf de 'rolstoeler' een gigantische zet en rende er vervolgens achteraan. En dit niet 1 keer, nee 2, 3, 4, 5 keer! Net zolang tot ze uit mijn zicht verdwenen. Ik kan je vertellen, het ging echt met een noodgang! En het was werkelijk waar hilarisch om te zien! En spannend... straks gaat de 'rolstoeler' nog onderuit :-0... 

What's the story?
Je vraagt je op zo'n moment af of de beste man in de rolstoel toe is aan frisse wind door zijn haren of dat de 'duwer' graag twee vliegen in één klap wil slaan door een pittige work out te combineren met een dagje uit voor de 'rolstoeler'. Waren het vader en zoon? Waren het mantelzorger en kennis? Wat het ook was, wie het ook waren, hun dag kon niet stuk en de mijne ook niet!

Flash back
Het deed me trouwens denken aan de prachtige Franse film 'Intouchables' (zie foto hierboven), waarbij de verzorger de man in roelstoel niet behandelt als een verlamde zielige man, maar als een persoon. (Echt een aanrader deze film!)

En wat heeft dit met haken te maken?
Helemaal niets! Maar ik moest dit grappige moment verplicht opschrijven van mezelf. Overigens kan ik wel een klein bruggetje maken naar haken... Zie deze rolstoel, leuk nieuwe projectje met ouderen misschien?Geen opmerkingen:

Een reactie posten